Categorias
! Utan en kolumn

Ålder är inte en mening, utan en synvinkel

Som ni vet, "Om patienten vill leva är medicinen maktlös". Psykolog Dmitry Bakbardin berättar historien om sin patient, som bevisade att 60 år inte alls är ”överlevnadsålder”, utan en fullständig mognadsaktivitet.

Natalia kom till mig med en deprimerad stämning, ett utrotat blick, dålig hälsa och diagnos av den behandlande läkaren: "Ålder". Två gånger om året öppnade sjukhuset hjärtligt dörrarna framför den, och arteriell hypertoni med en bukett av samtidiga sjukdomar genomgick en kurs av pacifiering på ett traditionellt sätt för medicin: intravenöst dropp.

60 år, oälskt arbete, depression, angina pectoris, hypertoni, en känsla av impasse, hopplöshet. Tonometern blev den bästa vänen, och en handfull piller gick fast i kosten. Livet liknade en saga: ju längre, desto värre.

”Du vill leva?" – Den här frågan satte Natalia vid en återvändsgränd och fick mig att tänka. Tänk på dig själv, barn, barnbarn och framtidsutsikter. Ett ljus bleknade i ögonen, som bleknade för många år sedan, och efter en kort paus svarade hon: ”Ja, jag vill!"

"Vem är skyldig?"Och" vad man ska göra?" – Dessa frågor har redan tagits upp till mig. I kommunikationsprocessen enades vi på följande sätt:

  • Allt i livet har en anledning. Anledningen är att lämna – konsekvenserna lämnar också. Ökat blodtryck har också skäl. Du behöver bara hitta dem och eliminera dem.
  • Skälen till vad som händer i vårt liv är dolda i oss själva, och därför källan till vår hälsa och välstånd – vi själva själva.

Detta hjälpte Natalya att fatta två viktiga beslut: att leva och ta ansvar för sitt liv.

När vi fattar ett beslut andas vi in ​​i våra önskningar, riktar den till förverkligandet av mål och en avsikt uppstår

När vi tänker göra någonting agerar vi och världen börjar hjälpa oss. Så det var i fallet med Natalia.

Svaret på frågan "Vad man ska göra?»Det visade sig vara detta: att hitta och eliminera orsakerna till vad som händer, återställa hälsan, se källan till lycka och återställa färgernas liv. Jag delade min erfarenhet med Natalya. Hon blev inspirerad: ”Jag håller med! Jag kommer att arbeta med mig själv! Vad behöver vi göra?"

Algoritmen för aktiv livslängd är enkel:

  • få betydelser;
  • Släpp det förflutna, titta inför rädsla och bli av med dem;
  • Hitta jobbet efter din smak;
  • Agera, inspirera andra med ditt exempel.

Men vad betyder allt detta i praktiken?

Hitta betydelserna

Ta ett pappersark och skriv frågan: ”Varför lever jag?»Försök sedan stänga av ditt analytiska sinne och bara skriva ner allt som ditt medvetslösa dikterar till dig. Anslut sedan sinnet igen och analysera vad som hände. Svaret kan överraska dig.

Min klient blev förvånad över att hon lever för barn som redan hade separerat länge, för https://www.depression-survival.com/10-regler-for-en-lycklig-brud/ barnbarns skull för att kommunicera med kollegor. Hon lever med minnen om hur bra det var en gång för länge sedan, hur hennes sorglösa barndom och våldsamma ungdomar passerade. Sedan fanns det äktenskap, familj, barn, arbete, skilsmässa, ensamhet, hypertoni och förlusten av livets mening. I hela listan med svar befann Natalia sig aldrig, sina intressen, önskningar, hennes drömmar. Hon levde inte sitt liv på många år.

Om dina egna önskningar, drömmar, mål, hälsa inte är i första hand i listan över prioriteringar, bör du tänka

”Men hur är det med familj, barn, barnbarn?" – du frågar. Om du bara lever av dem, bleknar ditt liv ofrivilligt i bakgrunden. Principen är enkel: glad mamma – glada barn. Barn tar en modell av föräldrarnas liv till vuxenlivet, så glöm inte det viktigaste: vårt huvudmål är att vara lycklig och lära detta för barn.

Natalia gjorde slutsatser och tog sig upp i första hand i listan över prioriteringar.

()

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *